סלט כרוב אסייתי

סלט קליל, מהיר הכנה ונעים לצד הארוחה.

כרוב מסייע בהנעת נוזלי הגוף ותומך בהפחתת צבירת נוזלים.

מרכיבים

1/2 כרוב לבן
3 גזרים
3 גבעולי בצל ירוק
3 כפות שומשום שחור
לרוטב
1 שן שום כתושה
2 כפות רוטב סויה איכותית
1 כף שמן שומשום
1-2 כפות שמן זית
2 כפות מירין
1 כף רוטב דגים (נאם פלא)
1/4 כוס חומץ אורז

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות.
  2. מגררים את הגזר על פומפיה וקוצצים את הבצל הירוק.
  3. שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוסיפים את השומשום השחור.
  4. מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה היטב.
  5. יוצקים על הסלט חצי מכמות הרוטב ומערבבים – מומלץ לערבב במעין לישה את הסלט כדי לעזור לכרוב להתרכך.
  6. טועמים, מוסיפים רוטב במידת הצורך ומעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים לפני ההגשה לספיגת הטעמים.