סלט קינואה עם ירקות צרובים בתנור ב-5 צבעים

את הסלט הזה אפשר לאכול כסלט חם וגם כסלט קר.
את החסה אני מוסיפה לגרסה הקרה.
הוא עשיר ב-5 צבעים של ירקות (כמובן שאפשר לשנות את הירקות לפי אהבה או נוכחות במקרר) ומזין בחלבון ובנוגדי חמצון מגוונים.
את הירקות אפשר לצלות גם במכשיר טיגון ללא שמן (Air fryer) על מצב צלייה ואפילו בטוסטר לחיץ.

את רוטב הויניגרט הקליל אפשר להחליף ברוטב טחינה שגם יילך מצוין עם הסלט.

מרכיבים

2 כוסות קינואה יבשה
3 כוסות מים
3 גזרים
2 פלפלים אדומים
30 עגבניות שרי
1 בטטה בינונית
1 זוקיני
1 חציל
1 בצל סגול
10 עלי חסה קצוצים גס (אופציונלי)
לרוטב:
7 כפות שמן זית
1 לימון סחוט למיץ
2 כפות חומץ פטל (אפשר גם בלסמי)
1 כפית תימין טרי או יבש
2-3 שיני שום כתושות
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
3-4 בצלים ירוקים קצוצים (אופציונלי לקישוט)
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות (אופציונלי לקישוט)

אופן ההכנה

  1. הכנות מקדימות: שוטפים ומשרים את הקינואה היבשה במים למשך 15-20 דקות (מסיר ממנה את ה"מעטפת" המרירה).
    פורסים את החציל ולאורכו לפרוסות עבות-בינוניות ומפזרים מעט מלח (רצוי גס) כדי להוציא את המרירות. משהים בצד ל-30 דקות, סופגים את הנוזלים שיצאו, הופכים לצד השני וחוזרים על הפעולה.
  2. מבשלים את הקינואה (כמו אורז): מסננים ושוטפים שוב את הקינואה ומעבירים אותה יחד עם 3 כוסות מים לסיר בינוני. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם מצטבר, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהמים נספגים (סה"כ כ-20-30 דקות בישול) ומורידים מהאש.
  3. מסדרים על תבנית שטוחה עם נייר אפיה את הגזרים (על קליפתם), הפלפלים ועגבניות השרי. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות על מצב גריל ל-20 דקות. מוציאים כשהירקות צרובים ומניחים בצד להתקרר. הגזר יהיה מעט מרוכך וצרוב, הפלפלים והעגבניות יהיו צרובים בקליפתם ורכים.
  4. פורסים את הזוקיני והבטטה לאורך לפרוסות עבות בינוניות. חותכים את הבצל לרבעים או שישיות.
  5. מסדרים על תבנית שטוחה עם נייר אפייה את פרוסות הזוקיני, הבטטה, החציל ואת חתיכות הבצל.
  6. שמים בקערית קטנה 3 כפות שמן זית ומברישים את הירקות.
    מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. הופכים לצד השני, מברישים בשמן ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  7. לאחר שהירקות התקררו מעט, חותכים את כולם לקוביות ומוסיפים לקינואה.
  8. הכנת הרוטב: בקערית ערבוב קטנה מערבבים 4 כפות שמן זית, מיץ לימון, חומץ (פטל נותן יותר מתיקות ובלסמי יותר חמצמצות וטעם דומיננטי של חומץ), דבש, שום כתוש, תימין, מלח ופלפל שחור.
  9. בוזקים את הרוטב על הקינואה עם הירקות, טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
  10. מגישים עם או בלי עלי חסה חתוכים ומפזרים למעלה בצל ירוק חתוך ו/או פרוסות פלפל צ'ילי חריף.