קרפצ׳יו סלק

סלק עשיר בנוגדי חמצון וברכיבים תזונתיים הטובים לבריאות כלי הדם ולסוכרת.

מרכיבים

2 סלקים
חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
חופן עשבי תיבול קצוצים גס: נענע, אורוגלה, רוקט או אחרים
פטה עיזים מפוררת גס ו/או תלתלי פרמזן – אופציונלי

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הסלקים על קליפתם במים במשך 20 דקות (עד שמתרככים, אך לא מידי).
  2. מניחים לסלקים להתקרר מעט בצד ולאחר מכן מקלפים אותו.
  3. פורסים את הסלקים בעזרת מנדולינה (או סכין חדה והרבה סבלנות) לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת הגשה.
  4. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן ומפזרים מעט מלח ים גס.
  5. מפזרים עשבי תיבול ומי שרוצה גם מעט גבינה וגורסים מעט פלפל שחור מעל.

* בתמונה: קרפצ'יו מסלק אדום ומסלק צהוב. מומלץ להגיש בצלחות נפרדות, כי צבעו של הסלק האדום משתלט במהירות.