קולים את הפלפלים בגריל עד שהם חרוכים היטב. מכניסים לשקית או לסיר מכוסה ומקררים מעט. מקלפים את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים (לא שוטפים תחת ברז מים כדי שלא יאבדו מטעמם). חותכים לנתחים או לקוביות גדולות.
מטגנים את הבצל במחבת במעט שמן, עד שהוא מתרכך.
מכניסים למעבד מזון את הבצל המטוגן, הפלפלים ומעט מהמרק. מרסקים עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים לסיר, מוסיפים רסק עגבניות ומרק וגם את הפלפל החריף השלם (או אבקת פלפל קאיין, לפי הטעם). מביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
אם בחרתם בפלפל חריף שלם, מוציאים אותו מהמרק לפני ההגשה. אפשר לפרוס אותו ולהגיש בצד למי שאוהב מרק חריף יותר.