ממרח כרובית

כרובית שייכת למשפחת המצליבים, קל לשחק איתה במטבח ולהכין איתה מגוון מאכלים.

היא מכילה סולפורפאן שמוכר כרכיב נוגד סרטן.

מרכיבים

1 כרובית גדולה, טרייה, מפורקת לפרחים
1 כף עלי טימין טריים/יבשים
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שקדים קלופים חצויים

אופן ההכנה

  1. מפרקים את הכרובית ומבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ-5-7 דקות. מסננים היטב.
  2. מחממים מחבת רחבה, בוזקים מעט שמן זית, מוסיפים את כל החומרים, למעט מיץ הלימון והשקדים. מערבבים כמה דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מערבבים מידי פעם, עד שהכרובית רכה לגמרי.
  3. מגבירים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה גבוהה כ-3 דקות. מערבבים מידי פעם.
  4. מקררים מעט, מרסקים במעבד מזון יחד עם השקדים לתערובת חלקה.