קוביות עוף עם עגבניות צרובות במחבת

מרכיבים

1 ק״ג חזה עוף (רצוי של טבעוף או אורגני)
1 בצל סגול גדול
1/2-2 קילו עגבניות שרי מכל המינים (כל המרבה הרי זה משובח)
3-4 ענפי תימין טרי (אפשר גם יבש)
4-5 עלי מנגולד או חופן נדיב של תרד
2-3 שיני שום
2-3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה חריפה (או מתוקה אם ילדים אוכלים)
1-2 כפיות מלח
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. חותכים בצל לקשתות (חצאי טבעות), עגבניות שרי לרבעים לאורכן ושיני שום לפרוסות דקות.
  2. מחממים על חום גבוה סיר רחב ונמוך או מחבת גבוהה, שמים 2 כפות שמן זית לשימון התחתית ומיד מוסיפים את הירקות יחד עם ענפי התימין (את עלי המנגולד/תרד משאירים לסוף). מערבבים כל 4-5 דקות שלא ישרפו.
  3. בינתיים חותכים את העוף לקוביות קטנות-בינוניות.
  4. כאשר העגבניות צרובות מוסיפים את קוביות העוף מעליהן ומכסים את הסיר עם מכסה.
  5. לאחר 3 דקות מערבבים את תוכן הסיר, כך מיצי העגבניות יצפו את קוביות העוף ברוטב ויעניקו לו צבע שזוף. בשלב זה ניתן להוסיף פפריקה, מלח ופלפל.
  6. מנמיכים את האש ומשאירים לבישול של 7-8 דקות נוספות. בשלב זה ניתן להוסיף לסיר את העלים.
  7. מגישים חם בליווי אורז / קינואה ו/או סלט.