עוגת תמרים ופקאן בזיגוג סילאן

תמרים הינם מקור טוב לאנרגיה ועשירים בסיבים תזונתיים שמאטים את קצב ספיגת הסוכר.

* טעם העוגה משתבח לאחר יום-יומיים במקרר והיא נשמרת מצוין שבוע במקרר.

המרכיבים מתאימים ל-2 עוגות בתבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

4 ביצים
½ כוס סוכר קנים (אפשר גם פחות)
½ כוס יוגורמה/יוגורט באפלו או כמות זהה של תחליף חלב צמחי
½ חבילה (250 גר') תמרים בואקום או תמרים מגולענים חתוכים לקוביות (מג'הול/לחים)
½ כוס שמן זרעי ענבים / זית
2 כפות ברנדי (אופציונלי)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון טחון
קורט מלח
50 גר׳ (חצי כוס) אגוזי פקאן/ מלך/ שקדים קצוצים גס
לזיגוג:
½ כוס מים
2 כפות סילאן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית: ביצים, סוכר ויוגורט/חלב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  3. מוסיפים את התמרים בואקום לאחר שפורקו ידנית או את קוביות התמרים, השמן, תמצית וניל והברנדי וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת כהה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת האפייה, סודה לשתיה, מלח וקינמון.
  5. מערבבים את החומרים היבשים לתוך קערת החומרים הרטובים עד שהתערובת אחידה כמעט לחלוטין.
  6. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  7. מעבירים את הבלילה לשתי תבניות משומנות, ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  8. סירופ: בסיר קטן מערבבים מים עם סילאן, ומבשלים על אש בינונית כ-7-8 דקות, עד שהסירופ מתעבה מעט ומסמיך.
  9. כשהעוגות יוצאות מהתנור מוזגים עליהן את סירופ הסילאן ומניחים לו להיספג. מצננים את העוגות בטמפרטורת החדר.