פריחולס (ממרח שעועית מקסיקני)

שעועית שחורה מהווה מקור טוב לברזל, לסיבים תזונתיים ולנוגדי חמצון בשם אנטוציאנינים אשר שומרים על כלי הדם.

לבישול הראשוני יש צורך ב-400 גרם שעועית שחורה, 1 בצל בינוני, חתוך גס, 4-5 שיני שום קלופות.

יתר המרכיבים הם להכנת הממרח.

מרכיבים

400 גר׳ שעועית שחורה
1 בצל בינוני, חתוך גס
4-5 שיני שום קלופות
5 כפות שמן זית
3 עלי דפנה
2 בצלים בינוניים, חתוכים גס
8 שיני שום קלופות
4 פלפלי צ'יפוטלה מעושן או 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, חתוך גס + כפית פפריקה מעושנת מלח
מלח

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית למשך הלילה.
  2. מבשלים בסיר ביחד עם הבצל והשום כ-45 דקות עד שהשעועית נגיסה ורכה.
  3. בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את עלי הדפנה, הבצל, השום והצ'יפוטלה או הפלפל צ'ילי.
  4. מטגנים כ-10 דקות בחום גבוה תוך כדי ערבוב, עד שמזהיב.
  5. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה (מוסיפים מים לפי צורך), מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה בחום בינוני, 15-20 דקות (עד שהשעועית רכה לחלוטין). אם בחרתם בפפריקה מעושנת – יש להוסיף אותה רק בשלב הזה (לפני כן היא תישרף).
  6. במעבד מזון טוחנים לממרח דיי חלק.
  7. מוסיפים מלח לפי הטעם.