גספצ'ו (מרק עגבניות קר)

מרכיבים

5 עגבניות גדולות
1 פלפל אדום
1 מלפפון
1 בצל סגול קטן
1-2 שיני שום
2 פרוסות לחם ללא הקרום
1/4 כוס שמן זית‬
1/4 כוס חומץ בן יין לבן‬ (עם ילדים שמים קצת פחות או מוותרים)
מיץ מלימון גדול
1 פלפל חריף (אופציונלי)
8-10 קוביות קרח
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה: קוביות מלפפון, שמן זית

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול.
  2. דוקרים את העגבניות בעזרת מזלג במספר נקודות (מקל על הקילוף) ומכניסים אותן למים הרותחים ל-2-3 דקות, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים את העגבניות, חוצים אותן ומסלקים את העוקץ (החלק הירוק). מעבירים את העגבניות לבלנדר.
  3. משרים את הלחם 1-2 דקות במים וסוחטים.
  4. חותכים את שאר הירקות (גס, אין צורך להשקיע) ומוסיפים אותם יחד עם שאר המרכיבים לבלנדר. מעבדים למחית חלקה.
  5. מעבירים למקרר (מומלץ לצנן מספר שעות ואף יום לטובת העמקת הטעמים).
  6. יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון ומטפטפים קצת שמן זית.