טורטיות תירס ללא גלוטן

הטורטיות שנמכרות בסופר לרוב עשירות בחומרים משמרים ומייצבים. קל וזול להכין טורטיה ביתית שבקלות יכולה להוות בסיס לארוחה ונקייה מכל החומרים המיותרים.

אני מכינה בד"כ כמות כפולה או משולשת של בצק ואחרי ששיטחתי את הטורטיות, אני מניחה אותן אחת על השניה מופרדות בעזרת ניירות אפייה, מכניסה לשקית אטומה ומקפיאה. ככה אפשר לשלוף ברגעי חוסר זמן ולהכין ישירות על המחבת.

מרכיבים

1 כוס קמח תירס לבן (של טרס פזוס)
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה קמח תירס הלבן, מלח, שמן ואת המים הרותחים ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת בצד. מניחים בצד ל-5 דקות.
  2. לאחר שהתקרר מעט אוספים את העיסה לכדור ולשים במשך 5-6 דקות (חשוב!!) עד שנוצר כדור יציב ורך.
  3. מייצרים מהבצק כ-10-12 כדורים בגודל אחיד ומניחים בצד מכוסים במגבת.
  4. בין שני ניירות אפייה מניחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג ומשטחים בעזרת תחתית מחבת/סיר ליצירת עיגול בצק אחיד (אם יש מכשיר להכנת טורטיות מה טוב).
  5. מחממים מחבת נון סטיק לחום בינוני. מניחים עיגול בצק על המחבת ל-1-2 דקות והופכים לצד השני ל-1-2 דקות נוספות.
  6. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת לשמירה על הלחות.
  7. מגישים עם ממרחים (אבוקדו, עגבניות פיקנטיות/חריפות, שעועית שחורה, ירקות/עוף, תבשיל צ'ילי).