רוטב פסטה ירוק

מרכיבים

1 כוס דחוסה מאוד של עלי תרד
1/2 כוס דחוסה של פטרוזיליה
1/2 כוס דחוסה של בזיליקום
1/2 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית טימין קצוץ
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4-1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה

  1. מחממים כף שמן במחבת.
  2. מטגנים קלות את הבצל עד שמתרכך קלות.
  3. מוסיפים את השום ועלי התרד ומקפיצים 2 דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום לדקה נוספת ומורידים מהאש.
  5. שמים את תוכן המחבת בבלנדר ומוסיפים את שאר התבלינים.
  6. טוחנים בפולסים קצרים לקבלת מרקם כמעט חלק. ניתן להשתמש גם בבלנדר מוט.
  7. מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ויוצקים מעל פסטה כוסמין או אטריות אורז רחבות.