שניצל תירס ביתי

שניצל תירס אהוב מאוד על ילדים וילדות (ובואו נודה, גם על מבוגרים). כשהוא מגיע בצורתו הקפואה הוא מעובד במפעל וככזה אין לנו שליטה על המרכיבים שבו.
להכין שניצל תירס אומנם דורש יותר זמן השקעה מלקנות קופסה בסופר, אבל אני מבטיחה שההשקעה לא מאוד גדולה וכן מאוד שווה.
אם רוצים, אפשר ורצוי לשלב את הילדים בהכנות.

לגיוון אפשר להכין עם כל ירק בעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתירס כמו אפונה, כרובית, ברוקולי וכו'. אפשר להחליף חלק מכמות הירק בטופו.
מומלץ להכין כמות כפולה או משולשת ולהקפיא מנות לימים שיש פחות זמן להכין.

מרכיבים

1 שקית תירס קפוא (שהופשרה שעה על השיש)
1 ביצה
2 כפות שמן זית
3/4 כוס קמח כוסמין (אפשר מלא, אפשר לבן, אפשר גם וגם) או קמח ללא גלוטן שמתאים לאפיית לחמים
4 כפות פירורי לחם
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופציה מקפיצה: בצל ירוק קצוץ כראות עיניך
לציפוי:
3/4 כוס פירורי לחם (אפשר לשלב עם פאנקו) 2-3 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון או בלנדר שמים 3/4 שקית (בערך) של תירס מופשר ומעבדים לעיסה חלקה.
  2. מעבירים לקערת ערבוב ומערבבים עם ביצה.
  3. מוסיפים את 1/4 שקית התירס שנותרה ואת שאר החומרים, מערבבים לעיסה אחידה ומכניסים למקרר לשעה (או בגרסה קצרת הזמן: 20 דקות במקפיא).
  4. בקערה קטנה מערבבים פירורי לחם עם שומשום. מוציאים את התערובת מקירור, מלבבים לביבות :) ומצפים בפירורי לחם.
    * המשקיענים מוזמנים לרדד את התערובת בין שני ניירות אפייה ואז לקרוץ שניצלים בצורות בעזרת חותכני עוגיות.
  5. אפשר לטגן (רצוי בשמן זרעי ענבים) או בגרסה הבריאה יותר – להכניס לתנור (עם ריסוס קליל של שמן מעל) ל-20 דקות לכל צד (או עד שמזהיב).