גרנולה ביתית

אחרי שתכינו את הגרנולה בפעם הראשונה, לא תבינו למה עד היום קניתם אחת קנויה.

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים ואף נחשבת כצמח מרגיע.

מרכיבים

500 גר׳ שיבולת שועל גסה
1.5-2 כוס תערובת אגוזים קצוצים וגרעינים טבעיים (שקדים/ פקאנים/ אגוזי מלך/ אגוזי לוז/ קאשיו/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה וכו׳)
1.5-2 כוס פירות יבשים (בייבוש טבעי) קצוצים - אוכמניות, חמוציות (ברכז תפוחים), משמשים, אננס וכו׳ (אם יש רצון לשמור על רמות סוכר נמוכות, מומלץ להסתפק באוכמניות ובחמוציות בלבד)
1/2 כוס שומשום
1/4 כוס סילאן
3 כפות טחינה גולמית
לפי הטעם קינמון
קוקוס טחון
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. מערבבים את שיבולת השועל עם השומשום, קוקוס טחון והקינמון.
  2. משטחים את התערובת בתבנית רחבה, מכניסים לתנור בחום של 120 מעלות למשך 40 דקות. יש לערבב מידי 20 דקות.
  3. "רוטב": מערבבים את הסילאן, הטחינה והתמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
    * "עצלנים" יכולים לוותר על ה"רוטב" ולשפוך ½ כוס סירופ מייפל טבעי לפני האפייה.
  4. בקערה מערבבים את האגוזים, הזרעים והפירות היבשים.
  5. מוסיפים את את התערובת הקלויה בעודה חמה, שופכים את ה"רוטב" ומערבבים היטב.
  6. מניחים בצד להתקרר ומשתדלים לא לנשנש תוך כדי.
  7. מאחסנים בקופסא אטומה.