סלט עדשים וחמוציות

עדשים הן מקור איכותי לחלבון עבור צמחוניים/טבעוניים ובכלל. הן נחשבות כקטניה קלה לעיכול יחסית ומשתלבות היטב בסלטים ובתבשילים.

הכנת הסלט מצריכה הכנה מקדימה של השריית העדשים במים לילה קודם (לא חובה, אך מקל על העיכול).

מרכיבים

2 כוסות עדשים מושרות לילה ומבושלות
1 כוס חמוציות ללא סוכר (ברכז תפוחים)
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס נענע קצוצה דק
100 גר' פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות (אופציה לחובבי גבינות)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1-2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש גדושה
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. מערבבים את העדשים עם החמוציות, הסלרי והתפוח בקערה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב: מיץ לימון, שמן זית, חומץ, דבש, תבלינים ונענע.
  3. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב, משפרים תיבול לפי צורך ומגישים.* תוספת הגבינה מעשירה את הסלט בסידן ובחלבון ומשתלבת היטב גם ברוטב.