ממרח קישואים בטעם כבד

זוקיני הינו ירק משביע מאוד, תומך בתהליכי ירידה במשקל, ועשיר במיני ויטמינים ומינרלים.
טעמו עדין ולכן אפשר לשחק איתו במטבח באופנים שונים ומשתנים.

למרות שהיא מרכיב חשוב בטעם, טבעונים יכולים להכין את הממרח ללא הביצה וללא תחליף.

 

מרכיבים

4 זוקיני גדולים
2 ביצים
2 בצלים סגולים
1 כף רוטב סויה
לפי הטעם פלפל שחור
מלח (רק אם צריך, לפעמים הסויה מספיקה)
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל.
  2. שוטפים את הזוקיני היטב (אין צורך לקלוף), מייבשים וחותכים לאורך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  3. בקערה קטנה שמים 3 כפות שמן זית, בעזרת מברשת מושחים את פרוסות הקישואים בשמן זית ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים את התבנית לתנור וכעבור 15 דקות מוצאים אותה והופכים את הפרוסות ל-10 דקות נוספות (אם הפרוסות לא השחימו עדיין, נותנים עוד זמן).
  5. בסיר קטן עם מים מומלחים, מבשלים את הביצים עד לקבלת ביצים קשות (8-9 דקות), קולפים אותן ומניחים להתקרר.
  6. קולפים וקוצצים את שני הבצלים ומטגנים אותם בכף אחת של שמן זית על אש נמוכה עד להשחמה.
  7. כשכל המרכיבים מוכנים, מעבירים אותם לבלנדר ומעבדים בפולסים עד לקבלת מחית אחידה (אפשר ואף רצוי להשתמש בבלנדר מוט).
  8. ניתן לאכול חם או קר, מצוין עם מלפפון חמוץ על לחם שיפון מלא.