מג'דרה אורז/ קינואה

באופן אישי, אינני אכלנית אורז גדולה. מהיום שהחלפתי את האורז בקינואה, ממש התאהבתי במג'דרה. שינוי קליל ונעים וסופר מזין.
הקינואה עשירה בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ובסיבים ולכן הינה (דמוית) דגן אשר מתאים לסוכרתיים.

מרכיבים

2 כוסות אורז בסמטי או קינואה
1 כוס עדשים שחורות
3-4 בצלים גדולים פרוסים
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה חוויאג' למרק
לפי הטעם מלח, פלפל
אפשר להוסיף כורכום, מעט כמון.

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים (בטמפ' חדר) ערב קודם.
  2. שוטפים את האורז במים כרבע שעה לפני הבישול ומניחים בצד שיתייבש. אם בוחרים בקינואה יש להשרותה למשך 15-20 דקות (לקינואה מעטפת מרירה, אשר מוסרת בהשרייה).
  3. מסננים את העדשים ומבשלים על אש בינונית עד שמתרככות.
  4. בסיר נפרד מבשלים את האורז או הקינואה עד שמתרככים והמים מתאדים במלואם (כ-15 דקות לאורז, 20 דקות לקינואה).
  5. מערבבים את האורז והעדשים ומתבלים מיד (כשהכל עוד חם).
  6. "טיגון באידוי" של הבצל: בוזקים כף שמן זית על מחבת ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים. מכינים כוס מים (בטמפ' חדר). הבצל סופג את השמן מהר ולכן במקום להוסיף עוד שמן, מתיזים מעט מים מידי פעם על הבצל (עם האצבעות) והשמן "בורח" חזרה למחבת. מטגנים את הבצל עד שמתקרמל.