מרק מיסו

מיסו וטופו הינם מזונות המופקים מסויה. סויה עשויה לתמוך באיזון הורמונלי בשל תכולת הפיטואסטרוגנים שבה.

עבור הדאשי (ציר המרק): 4 כוסות מים, 1 רצועת אצת קומבו גדולה, שטופה, 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד.

יתר המרכיבים מיועדים להכנת המרק.

מרכיבים

4 כוס מים
1 רצועת אצת קומבו גדולה, שטופה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1/3 כוס מיסו אורגני בהיר
1/3 כוס אצות וואקמה, שהושרו במים קרים 10 דקות
8 פטריות שיטאקי טריות, או מיובשות שהושרו במים חמים כ-15 דקות
2-4 בצלים ירוקים קצוצים
50 גר׳ טופו חתוך לקוביות (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הדאשי: מביאים לרתיחה את המים עם אצת הקומבו והג'ינג'ר. מסירים מהאש ומחכים כ-10 דק'. מסננים את הנוזל.
  2. מערבבים את המיסו עם כמות קטנה של הדאשי עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים את שארית הדאשי.
  3. פורסים דק את פטריות השיטאקי (ללא הרגל) ומוסיפים אותן למרק.
  4. מביאים את המרק לסף רתיחה ומורידים מהאש.
  5. חותכים טופו לקוביות קטנות.
  6. מחלקים את קוביות הטופו, אצות הוואקמה, האת הבצל הירוק בין קערות המרק ויוצקים את המרק מעל.