מרק פטריות וחלב קוקוס בניחוח אסייתי

האם ידעת שהסטטינים (משפחת תרופות להורדת כולסטרול) מבוססים על רכיבים שמוצו מפטריות?
לפטריות רבות סגולות ריפוי מגוונות

אין חובה לדבוק בהרכב הפטריות המצוין במתכון ואפשר לגוון את המרק עם סוגי הפטריות שתמצאו.

מרכיבים

1 סלסלת פטריות שמפיניון (ללא ה״רגליים״)
4-5 פטריות ירדן גדולות (ללא ה״רגליים״)
1 פטריית מלך היער
1 סלסלת פטריות שימאג׳י
חופן פטריות פורצ׳יני מיובשות
4 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות ללא ה״רגליים״ (את המיובשות יש להשרות 15 דקות במים פושרים)
1 כרישה או בצל לבן
2 שיני שום
500 מ״ל חלב קוקוס של AroyD (ללא חומרים משמרים)
1 ליטר ציר ירקות (או מים)
2 פרוסות שורש גלנגל יבש שהושרה במים חצי שעה (להשיג בחנויות מזרח ומערב)
1-2 שורשי עשב לימון טריים (למון גראס)
3 עלי כפיר ליים
לפי הטעם מלח ופלפל
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרישה/בצל לטבעות/קוביות ואת השום לפרוסות.
    פורסים את כל הפטריות (את השימאג'י אפשר להשאיר שלמות ורק לחתוך אותן מהמצע ולהפריד).
  2. מחממים סיר ובוזקים שמן זית. מוסיפים את הכרישה/בצל. מטגנים על אש נמוכה עד שהבצל הופך לשקוף מעט.
  3. מוסיפים את הפטריות, שורש גלנגל, עשב לימון וכפיר ליים (שני האחרונים נותנים טעם לימוני/חמצמץ למרק ואפשר לוותר עליהם אם פחות מתחברים) ומגבירים לאש בינונית.
  4. לאחר 5-7 דקות (שהפטריות שינו את צבען ומרקמן ונפחן ירד) מוסיפים את ציר הירקות (מעשיר את הטעם; אפשר להחליף במים).
  5. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש, מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים את המרק על אש נמוכה עד בינונית כ-40 דקות.
  6. מסירים את המכסה על מנת שהנוזלים יצטמצמו מעט, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומבשלים 10-15 דקות נוספות.
  7. מסירים מהאש. בשלב זה כבר ניתן לאכול את המרק כפי שהוא או –
  8. מוציאים מעט מהפטריות לקערה בצד ושולפים לפח את פרוסות הגלנגל, עשב לימון ועלי הכפיר ליים .
  9. טוחנים את תוכן הסיר בבלנדר (אפשר בעזרת בלנדר מוט).
  10. מחזירים חזרה את הפטריות. מוזגים לקערה ומגישים חם.