עוגיות שיבולת שועל – ללא קמח

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים ואף נחשבת כצמח מרגיע.

מרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל דקה
⅓1 כוסות שיבולת שועל גסה
5 כפות סילאן
4 כפות ממרח שקדים / טחינה
½-¼ כוס שמן קוקוס
½ כוס צימוקים / חמוציות (ברכז תפוחים) / אוכמניות
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
שקדים קלופים חצויים, מעט אגוזי מלך/פקאנים/קוקוס טחון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד לשעה.
  2. יוצרים עוגיות בעזרת הידיים (מגבשים ומשטחים) ומניחים על תבנית אפייה שטוחה.
  3. אופים בתנור מחומם מראש לחום 180 מעלות, למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  4. מצננים 2 דקות בתבנית.