ממרח עדשים כתומות

עדשים כתומות הן קטניה עדינה וקלה לעיכול, שאף אינה מחייבת השרייה לפני הבישול. היא מתפרקת במהירות ולכן אידיאלית לשילוב במרקים, תבשילים ואף נעימה מאוד לאכילה כממרח.

מרכיבים

1 כוס עדשים כתומות
2-3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 שן שום
2-3 כפות שמן זית או טחינה
לפי הטעם כורכום / כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים במים. לאחר רתיחה, מנמיכים אש. מבשלים עד שהעדשים מתרככות והמים מתאדים ברובם.
  2. מסננים את העדשים המבושלות להפטר משארית הנוזלים.
  3. טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט עם שאר הרכיבים.
  4. מצננים ומגישים.