מרק כתום

ירקות כתומים מכילים בטא קרוטן אשר תומך בריריות מערכת העיכול ומעודד את התחדשותן.
אם ידוע שיש כיב בקיבה, מומלץ להימנע משימוש בג'ינג'ר.

מרכיבים

4 כפות שמן זית איכותי
נתח דלעת
2-3 בטטות בינוניות קלופות
3-4 גזרים קלופים
1 דלורית קלופה
1 בצל סגול/לבן קצוץ
2 שיני שום חתוכות גס
1 שורש כורכום טרי (אפשר גם אבקה)
4-5 ס״מ חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי
1 כוס עדשים כתומות
1 ליטר מים (לפעמים צריך להוסיף עוד, תלוי בגודל הירקות וכמה סמיך או דליל אוהבים את המרק)
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות לקוביות בינוניות (אין סיבה להתאמץ לחתוך קטן, כי הכל נטחן בסוף).
  2. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שנעשה שקוף. מערבבים מידי פעם.
  3. מוסיפים את השום וממשיכים לבשל 1-2 דקות נוספות עד שמתרכך, אך לא משחים.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה.
  5. מורידים מהאש, מקררים מעט ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק.
  6. מוסיפים מלח, משפרים תיבול לפי צורך ומגישים חם עם זילוף של שמן זית ועלי בזיליקום לקישוט.