פנקייק

קמח כוסמין תופח פחות מקמח חיטה. ואחרי שאמרנו את זה, כדאי לדעת שהכוסמין הוא החיטה הקדומה, ערכו התזונתי טוב יותר וטעמו לא נופל מזה של החיטה.

מרכיבים

1.5 כוס קמח כוסמין מלא (או לבן)
¾1 כפיות אבקת אפיה
2-3 כפות סוכר קנים
1/2 כפית כפית מלח
1 ביצה L טרופה
45 גר׳ חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
¼1-1 כוסות חלב שקדים/שיבולת שועל/סויה
לבלילה אפשר להוסיף אוכמניות קפואות או גרידת תפוז

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצה עם החמאה המומסת (שהתקררה כמה דקות בצד), תמצית וניל, גרידת תפוז וכוס חלב (אם התערובת סמיכה מידי אפשר להוסיף עוד. הסמיכות צריכה להיות דומה לסמיכות של טחינה גולמית, לא נוזלית מידי).
  3. מערבבים את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה, עד שהחומרים מתאחדים (יכולים להיות גושים קטנים).
  4. מחממים מחבת גדולה. משמנים אותה עם מעט חמאה או שמן זרעי ענבים ומנמיכים לחום בינוני.
  5. יוצקים בלילה למחבת ומטגנים כ-2 דקות עד שנוצרות בועיות אוויר. הופכים, מטגנים עוד כחצי דקה ומוצאים לצלחת.
  6. מגישים חם עם סירופ מייפל אמיתי / דבש / סילאן / ריבה ופירות חתוכים.