רוטב פסטו

פסטו הוא אחד הממרחים האהובים עליי.
אפשר לאכול אותו על לחם או להשתמש בו כרוטב לפסטה/אורז או להגיש אותו כמטבל.

פסטו הוא גם מזון פונקציונלי מבחינתי ומשמש כטיפול תומך במיגור תולעי מעיים למשל, כמקור לשום טרי ולגרעיני דלעת (שמחליפים את הצנוברים במקרה זה).
השום מוכר כקוטל תולעים וגרעיני הדלעת מהווים מקור איכותי לאבץ שתומך במערכת החיסון.
בזיליקום מכיל רכיבים ארומתיים שממלאים אותנו בשמחה ולכן פסטו הוא גם מזון משמח.

מרכיבים

1-2 צרורות עלי בזיליקום יפים ורעננים מופרדים מהגבעולים
1-2 שיני שום כתושות
2 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית (אפשר גם פחות)
קורט מלח
אופציונלי קליפת לימון מגוררת
אופציונלי גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. לפני ההכנה אפשר לקלות מעט את הצנוברים על מחבת יבשה להדגשת הטעם.
  2. במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הבזיליקום עם שום וצנוברים (ופרמז'ן אם רוצים להוסיף).
  3. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.

גיוון:
ניתן להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, רוקט.
אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו או גרעיני דלעת.