ירקות כבושים

ירקות בכבישה ביתית מהווים מקור לחיידקים ידידותיים (פרוביוטיקה) אשר מאכלסים את מערכת העיכול שלנו, מסייעים בפירוק מזון ומהווים קו הגנה של מערכת החיסון.

מרכיבים

1 כרובית מפורקת
2 פלפלים חתוכים לרצועות
1/2 כרוב חתוך גס
2 קולורבי חתוך לצ'יפסים
4 גזרים חתוכים לטבעות
4 מלפפונים חתוכים לטבעות
2-3 גבעולי סלרי חתוכים
מים מסוננים
מלח (יחס של כפית מלח על כוס מים)
אופציה: פלפל חריף, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות ומכניסים לצנצנת זכוכית מעוקרת (במים רותחים).
  2. מכינים מי מלח: בתור התחלה אפשר להמיס את כמות המלח הרצויה בחצי כוס מים פושרים. לאחר מכן, יש להשלים את כמות המים הנדרשת כמים קרים או בטמפ' חדר.
  3. ממלאים את הצנצנת כמעט עד הסוף במי המלח (אם תמלאו ממש עד הסוף, התסיסה תגרום למים לצאת החוצה).
  4. סוגרים היטב את הצנצנת ומניחים להתססה 3-4 ימים בקיץ או שבוע-שבועיים בחורף.
  5. כשמוכן, מעבירים למקרר וזוללים.