מרק עגבניות מהיר וטעים

עגבניות מכילות נוגד חמצון בשם ליקופן ועשויות להגן על בלוטת הערמונית.

למתכון ציר ירקות לחצו כאן >>

מרכיבים

4 כפות שמן זית איכותי
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח כוסמין מלא
2 כפיות בזיליקום יבש
2 כפות טימין יבש או 4 ענפים טריים
4 כוסות ציר ירקות (ניתן להמיר גם במים)
1 פחית עגבניות מרוסקות (אני מעדיפה של חברת Mutti)
2 כפיות סוכר קנים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לקישוט: בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומבשלים כ-6 דקות. מערבבים מידי פעם.
  2. מוסיפים את השום וממשיכים לבשל 2 דקות נוספות עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.
  3. מוסיפים קמח לספיחת הנוזלים ועיבוי ומבשלים 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה לפחות חצי שעה.
  5. מורידים מהאש, מקררים מעט ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק.
  6. משפרים תיבול לפי צורך ומגישים חם.