מרק ראמן

מרק ראמן מהווה ארוחה שלמה. חשוב לשלב בו ירקות איכותיים (ולא רק אטריות) ולבחור בקפידה בחומרי גלם איכותיים מחנויות מזרח מערב.

* ניתן להכין את המרק טבעוני/צמחוני.
* מומלץ לקרוא את כל המתכון לפני שניגשים להכנה כיוון שיש צורך בהכנות מוקדמות.

מרכיבים

לציר עוף
1 ק״ג כנפי עוף (עדיף טבעוף או אורגני)
2 צנון דייקון (או לחילופין שורשי פטרוזיליה גדולים)
3 שיני שום גדולות
50 גר׳ שורש ג'ינג'ר
5 בצלים ירוקים
3 ליטר מים מסוננים
מעט מלח (לא לשכוח שמתווספת סויה בהמשך)
לתיבול המרק
4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות סאקה (אפשר לרכוש את זה שמיועד לבישול בלבד)
2 כפות מירין איכותי
1 כף מיסו בהיר
1 שקית אבקת דאשי (ציר דגים)
לעוף
1 חזה עוף, מנוקה וחצוי לשניים
2 כפות מיסו בהיר
2 כפות מירין
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום איכותי
* ניתן להכין עם טופו
תוספות לכל מנה (ניתן לבחור 3-4 תוספות)
כ-100 גר׳ אטריות ראמן או אודון
6-7 פטריות שיטאקה מושרות במים חמים 20 דקות ופרוסות (ללא הרגל) (כמות לכל המנות סה"כ)
1 כפית אצות וואקאמה
1 ביצה
באק צו'י קצוץ
פטריות שימאג'י
נבטי שעועית (נבטיים סיניים)
חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
2-3 טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה

הכנת הציר (מומלץ יום קודם)

  1. קולפים את מיני הירקות, חותכים לחתיכות גדולות (את הבצל הירוק אין צורך לחתוך) ושמים את כולם יחד עם כנפי העוף בסיר עמוק,
  2. מכסים במים ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מסלקים אותו בעזרת כף.
  3. ממשיכים בישול על אש נמוכה ומבשלים על סף הרתיחה כשעה.
  4. מסננים את הציר (משאירים רק את הנוזל). ניתן להשאיר את הצנון/שורשי פטרוזיליה אותם ניתן לפרוס לפרוסות ולהחזיר למרק. את הכנפיים אפשר להעביר לתבנית, לתבל ולהכין בתנור.

* ניתן להכין ציר ירקות לטובת מרק צמחוני: מחליפים את כנפי העוף ב-2 גזרים, שורש סלרי + עלים.

הכנת תיבול למרק

  1. מערבבים את כל הרכיבים בקערת ערבוב ומניחים בצד.
  2. ניתן להוסיף צ'ילי גרוס לקבלת מרק פיקנטי.

הכנת הביצים

  1. מרתיחים מים בסיר עם חצי כפית מלח.
  2. מכניסים את הביצים למים בעזרת כף ומבשלים 6 דקות (בדיוק!).
  3. מעבירים לקערה עם מי קרח.

הכנת העוף (דורש הכנה מוקדמת)

  1. מערבבים את כל רכיבי המשרה בקערה
  2. מניחים את העוף במרכז הקערה ועוטפים ברוטב מכל הכיוונים.
  3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  4. חשוב להכין את העוף ברגע האחרון לפני ההגשה. סוגרים את העוף במחבת מכל כיוון ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
    ניתן לסיים את ההכנה כולה במחבת, אך כדי שיעשה מבפנים ולא יישרף מבחוץ, יש לפרוס פרוסות אחרי כמה דקות (לא עד הסוף כדי שלא יתפרק) ולהפוך כך שהצד הפרוס פונה למחבת.
  5. מורידים מהאש ופורסים לפרוסות.

* טופו ניתן לחתוך לקוביות.

הרכבת המרק

  1. אם הכנתם את הציר יום קודם, יש לחממו ולהוסיף פנימה את פרוסות השיטאקה ופטריות השימאג'י.
  2. מניחים בקערה גדולה איטריות ראמן שהוכנו לפי הוראות ההכנה (יש גם כאלה שמגיעות מוכנות), אצות וואקמה, ובאק צ'וי.
  3. מוזגים מעל מרק עם פטריות ו-2-3 כפות מהתיבול למרק.
  4. מקלפים ביצה בעדינות (מוכנה למחצה) וחוצים לשניים.
  5. מסדרים את הביצה, 5-6 פרוסות חזה עוף, נבטים ומעט בצל ירוק. מטפטפים 2-3 טיפות שמן שומשום ומגישים.