אורז אדום עם אפונה ותירס

לאורז האדום טעם עשיר ואגוזי והוא מכיל נוגדי חמצון.

מרכיבים

2 כוסות אורז אדום שטוף
2 כוסות אפונה ירוקה עדינה (אפשר קפואה או טרייה)
2 כוסות גרגירי תירס (אפשר קפואים או טריים)
לפי הטעם פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ
2-3 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
8 כפות שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר 4 כפות שמן זית, מכניסים את האורז, מערבבים ומכסים ל-2 דקות.
  2. מוזגים 3 כוסות מים חמים. מערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מוסיפים ½ כפית מלח, מכסים שוב ונותנים לאורז לנוח רבע שעה נוספת לפחות בלי להרים את המכסה.
  3. בסיר נוסף מחממים 4 כפות שמן עם עלי המרווה והצ'ילי. מוסיפים בצל ירוק ומערבבים כ-2 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את האפונה והתירס עם ½ כפית מלח ומאדים עם כף מים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכסים לעוד דקה.
  6. מוסיפים את הירקות לאורז, מערבבים ומגישים.