פנקייק ריקוטה

אין כמו פנקייק לארוחת בוקר! ואם הוא גם מכיל חלבון ולא מעט סידן ממקור איכותי, מה טוב.

מרכיבים

1/2 גביע גבינת ריקוטה
1 כוס יוגורט באפלו (מתקתק באופן טבעי)
3 ביצים מופרדות
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1.5 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם לבן)
קורט מלח
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים יחד ריקוטה, יוגורט, חלמונים, דבש, תמצית וניל וגרירת לימון.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת אפייה.
  3. מערבבים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה.
  4. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך ולבן ומקפלים לתערובת. התערובת לא חייבת להיות אחידה לגמרי.
  5. מחממים היטב מחבת רחבה, משמנים קלות ויוצרים פנקייקים בעזרת מצקת. מטגנים 3-5 דקות עד שהתחתית זהובה, הופכים בעדינות ל-1-2 דקות נוספות.
  6. מגישים עם סירופ מייפל אמיתי ופירות חתוכים.