סלט אבטיח מלוח

אבטיח, בדומה לעגבניה, עשיר בליקופן, קרוטנואיד נוגד חמצון חזק. הליקופן נספג טוב יותר בסביבה שומנית ולכן השילוב עם הגבינה משפר את הספיגה שלו.
יחד עם זאת, חשוב לדעת שהגבינה גם מגבירה את ספיגת הסוכר מהאבטיח ולכן זהו שילוב שמומלץ פחות לחולי סוכרת.

מרכיבים

חתיכת אבטיח (שגודלה תלוי בכמות הסלט שתרצו להכין)
חופן עלי נענע טריים
חתיכת גבינה בולגרית או פטה כבשים (כמות בהתאמה לאבטיח)

אופן ההכנה

  1. חותכים את האבטיח לקוביות קטנות וממלאים קערה בגודל הרצוי.
  2. מפוררים גבינה כאוות נפשכם (אך רצוי במידה שלא משתלטת על הסלט) ומערבבים.
  3. קוצצים את הנענע ומפזרים מעל.