סלט קינואה תרד וארוגולה עם רימונים וחמוציות

הקינואה עשירה בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ובסיבים ולכן הינה (דמוית) דגן אשר מתאים לסוכרתיים.

מרכיבים

1 כוס קינואה יבשה
2 כפות שמן זית
1 חבילה עלי ארוגולה (או רוקט)
1 חבילה עלי תרד שטופים
1 כוס גרגירי רימונים
1 כוס חמוציות
רוטב
1/3 כוס שמן זית
1/6 כוס חומץ בלסמי
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כף חרדל דיז'ון
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הקינואה: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית. מוסיפים כוס קינואה שטופה היטב ומערבבים למשך שתי דקות. מוסיפים 1.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה,
  2. מקטינים את האש ומבשלים למשך 15 דקות כאשר הסיר מכוסה עד שהמים נספים במלואם.
  3. מקררים את הקינואה (ניתן להכין גם יום קודם).
    הכנת הסלט: מערבבים את העלים הירוקים עם הקינואה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל את החמוציות וגרגירי הרימון.