סלט נבטוטים

נבטוטים מכילים את כל פוטנציאל הצמח בראשית דרכו. הקטניות היבשות ששמרו על חומרי הגלם ואנרגיית הצמיחה כפוטנציאל, פוגשות במים וכל האנרגיה פורצת החוצה.
אם כך, נבטוטים מכילים חלבון, מעט פחמימה, ויטמינים, מינרלים ואנזימים פעילים המאפשרים את הצמיחה. ניתן להכין נבטוטים בבית (השריית קטניות במים ללילה ובבוקר העברתן למנבטה או למסננת צפופה ליום-יומיים) או לרכוש תערובת נבטוטים מוכנה.

מרכיבים

400 גר' נבטוטים (עדשים למיניהן, שעועית מש, אפונה, חומוס)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1-2 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה ונענע
4-5 בצלים ירוקים קצוצים (כולל הלבן)
1 לימון סחוט למיץ טרי (אפשר גם יותר)
3 כפות שמן זית בכבישה קרה
1 כף דבש/סילאן
1-2 שיני שום כתושות ו/או פלפל צ'ילי קצוץ דק
מלח
פלפל שחור טחון דק
20-30 פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. שלב מקדים למי שמתקשים לצרוך נבטוטים חיים (זהו שלב שמרכך את הקטניות המונבטות, אך גם פוגע באנזימים וכן בויטמינים שנהרסים בחום):
    מבשלים את הנבטוטים במים רותחים במשך 15 דקות, מסננים ומקררים.
  2. בקערה מערבבים את הנבטוטים, עשבי תיבול, בצלים ופלפל אדום.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, דבש/סילאן, שמן זית, שום/צ'ילי ותבלינים.
  4. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. משפרים תיבול לפי צורך.
  5. מקשטים עם פיסטוקים ומגישים.