רוטב ויניגרט

רוטב ויניגרט עשיר בנוגדי חמצון והוא פשוט להכנה. משדרג כל סלט חסה/ירקות בעושר של טעמים.

מרכיבים

1/3 כוס שמן זית בכבישה קרה
1/2 לימון סחוט (אפשר גם להוסיף קליפת לימון מגוררת)
1 שום כתוש
2 כפות חומץ בלסמי (אפשר גם לגוון עם חומץ פטל)
1 כפית חרדל דיז'ון (חלק או גרגרים, לפי מה שאוהבים)
1 כפית גדושה דבש
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. בצנצנת בגודל מתאים שמים את כל החומרים יחד.
  2. סוגרים היטב ומנערים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. הרוטב מוכן ?
  4. הרוטב עמיד וניתן לשמור בקירור עד שבוע. אם אתם צרכנים יומיומיים של ויניגרט, אפשר להגדיל כמויות ולשמור בבקבוק לחסכון בזמן הכנה יומי.