מאפינס בטטה-תמר

המאפינס האלו רכים ונימוחים, עשירים בסיבים תזונתיים וגם בבטא קרוטן (בטטות).
הם מתאימים לכל גיל מקטן ועד גדול (לפצפונים מתחת לגיל שנה אין לשים דבש ועד גיל 5 יש להימנע מאגוזים, אלא אם טחונים לאבקה).

מרכיבים

180 גר׳ שיבולת שועל
⅓ כוס דבש / סילאן (אפשר טיפה יותר, אם אוהבים מתוק)
½ כוס פירה בטטה
⅔ כוס חלב שקדים / סויה לא ממותק
2 כפיות חומץ תפוחים
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
6 יחידות תמר מג'הול
½ כוס פקאן או אגוזי מלך

אופן ההכנה

  1. הכנת הבטטה (אפשר גם מראש): קולפים בטטה גדולה, חותכים לקוביות ומבשלים במים עד שמתרככת. מסננים את המים ומועכים את הבטטה לפירה. מניחים בצד להתקרר.
  2. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת קמח.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים לקערה חלב שקדים/סויה, דבש, תמצית וניל, חומץ ואת פירה הבטטה ומערבבים (יש להימנע מערבוב יתר).
  6. חותכים את התמרים לקוביות ומקפלים לתוך התערובת.
  7. ממלאים תבנית מאפינס משומנת עד ⅔ גובה.
  8. קוצצים את האגוזים ומפזרים מעל כל מאפין.
  9. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

למה לעבוד קשה אם אפשר לקצר תהליכים? הכינו כמות כפולה והקפיאו מנות אישיות/משפחתיות יומיות עטופות יחד בניילון נצמד. המאפינס יכולים לשמש כארוחת בוקר נפלאה אם תוציאו אותם ערב קודם ובבוקר תכניסו אותם לחימום וגם כמשהו מתוק לאחר הצהריים.