שייק יוגורט פרי

שייק על בסיס יוגורט יכול לשמש ארוחת בוקר בריאה, או תחליף נשנוש בריא למהלך היום.
מלבד סמיכות, היוגורט מספק חלבון וסידן ותורם לתחושת שובע.
מעבר לפירות, ניתן להוסיף לשייק אגוזים, זרעים ורכיבים מזינים אחרים.

עקרונות חשובים:

  1. תפוח, אגס ומיני הפירות האדומים הינם בעלי רמות סוכר נמוכות וחשוב לאזן ביניהם לבין פירות עתירי סוכר.
  2. לבננה ולמנגו מרקם שעושה את השייק ל"סמודי" יותר. כדאי לדעת שהטעם שלהם גם משתלט.
  3. אם אין פירות קפואים, הוסיפו קוביות קרח.

שילובים שווים:

  • יוגורט, תפוח, תותים, אוכמניות, קשיו, עלי נענע
  • יוגורט, תפוח, מנגו, אננס, חמאת שקדים, צ'ילי גרוס
  • יוגורט, תפוח, בננה, תמר, גרנולה, פקאנים

מרכיבים

1/2 כוס יוגורט לא ממותק (או חצי כוס חלב שקדים/אגוזים/סויה)
1 כוס פירות חתוכים:
תפוח / אגס / חופן תותים / אוכמניות / פטל / תערובת פירות יער / בננה / מנגו / אפרסק / משמש / נקטרינה / אננס / מלון / שזיף
תוספות אפשריות כיד הדמיון:
1-2 כפיות זרעי פשתן טחונים או זרעי צ'יה
חופן אגוזים טבעיים
1/2 כפית שבבי קקאו
גרנולה
1-2 כפיות טחינה / חמאת שקדים / חמאת בוטנים
תמר (למי שאוהב שייק ממש ממש מתוק)
כמה עלי נענע / בזיליקום
מעט צ׳ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר כותש קרח. אם יוצא סמיך מידי מוסיפים מעט חלב.
  2. מגישים מיד.