רוטב קרם קישואים לפסטה

זוקיני הינו ירק משביע מאוד, תומך בתהליכי ירידה במשקל, ועשיר במיני ויטמינים ומינרלים.

על הרוטב הזה אני ממליצה כשיש רגישות ידועה לירקות שונים, כמו עגבניות. אבל – הוא טעים לגיוון בצלחת שלכם גם אם הכל תקין 🙂

מרכיבים

1 בצל קטן, קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
6 קישואים גדולים, פרוסים הכי דק שאפשר
1/2 ליטר חלב סויה/קוקוס/שיבולת שועל
עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
50 גר׳ גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת (תוספת ל"חלביים")

אופן ההכנה

  1. מחחמים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות.
  2. מוסיפים את הקישואים ומבשלים עד לריכוך.
  3. מוסיפים חלב/שמנת סויה ומביאים לרתיחה (ללא מכסה) מעל להבה נמוכה מאוד. איטיות היא שם המשחק. מדי פעם בוחשים בכף עץ.
  4. אחרי כשעה, כשהחלב מתאדה לחלוטין, הקישואים מתמוססים והופכים לקרם. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח (והגבינה), בוחשים.
  5. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפסטה ומערבבים כדקה מעל אש נמוכה מאוד.
  7. מתבלים בפלפל שחור ומגישים מיד