סלט זוקיני ברוטב נענע

זוקיני הינו ירק קליל וידידותי, עשיר ברכיבים מזינים.

מרכיבים

6 זוקיני
1/4-1/2 כוס שמן זית איכותי
1 כוס עלי נענע קצוצים
1-2 שיני שום כתושות
לפי הטעם מלח ופלפל
1 כפית סוכר קנים
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. חוצים את הזוקיני לאורך וכל חצי מחלקים ל-3-4 חתיכות לאורך.
    את כל הרצועות חותכים באמצע לקבלת רצועות קצרות יותר.
  2. מפזרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. אופים ב-200 מעלות כ-20-30 דקות עד שמתרככים מעט ומשחימים בחוץ.
  3. מעבירים את הזוקיני לקערה ומצננים.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הזוקיני.