צ'ילי sin קרנה (צמחוני) ססגוני

זהו תבשיל חורפי נהדר, מזין ומשביע לצמחונים וגם לאלו שלא. הוא פיקנטי ומחמם ועשיר בנוגדי חמצון.

מרכיבים

300 גר׳ שעועית אדומה/ מנומרת שהושרתה לילה
2 גזרים חתוכים לחצאי מטבעות
4 בצלים חצויים ופרוסים לקוביות בינוניות
6-7 גבעולי סלרי פרוסים
6 שיני שום כתושות
10 פלפלים בצבעים שונים
400 גר׳ עגבניות משומרות קלופות
1 פלפל צ'ילי חריף
2 כפות עלי אורגנו טרי
1 כף עלי תימין טרי
1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
1/2 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות שמן זית
טבסקו מעושן
מיץ לימון
מלח
לקישוט עלי פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  1. מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים בסיר פתוח עם הרבה מים למשך 20 דקות. מסננים ומחליפים את המים. מבשלים שוב עד שמתרככת ומסננים.
  2. בסיר רחב וגדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצלים עד שמזהיבים. מוסיפים גזר וסלרי לעוד 3 דקות (מערבבים מידי פעם).
  3. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים 5 דקות נוספות. מוסיפי את כל התבלינים והפלפל החריף ומערבבים.
  4. מוסיפים את העגבניות, טבסקו, מלח ואת השעועית.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה.
  6. מתקנים תיבול, סוחטים מעט מיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה/כוסברה.
  7. אפשר להגיש עם טורטיות או על אורז בסמטי.